Fotoalbum · kinderen

Werkwijzer


Baby’s van 4 weken tot 4 maanden

Mijn advies is om bij baby’s tussen de 4 weken en 4 maanden oud geen foto’s te maken. Ze zijn net te oud voor de newborn shoot en te klein voor de volgende fase. Er is daardoor weinig variatie in foto’s mogelijk. De baby kan alleen maar op de rug liggen en dat geeft weinig diversiteit in de foto. Om te voorkomen dat je teleurgesteld zult zijn in het resultaat van de foto’s adviseer ik om de fotoshoot nog even uit te stellen.

 

Baby’s van 4 tot 6 maanden

Wanneer een baby ongeveer 4 maanden oud is kan hij/zij het hoofdje optillen wanneer het op de buik ligt. Ook reageren ze in deze periode al op stemmen en geluiden Plan deze fotoshoot pas wanneer de baby gedurende langere tijd zijn/ haar hoofdje zelfstandig kan optillen We maken veel verschillende soorten foto’s. Vaak maken we foto’s van de baby zonder kleertjes aan of met alleen een luiertje om. Dan krijg je nog echt het baby effect op de foto. Soms zijn baby’s snel moe of ontroostbaar. Het is dan ook geen probleem om een korte pause in te lassen. Even iets eten of ontspannen doet wonderen!!!

 

Baby’s van 7 tot 10 maanden

Vanaf ongeveer 7 maanden kunnen de baby’s zelfstandig zitten en kan ik leuke zittende foto’s maken. Het is handig om het favoriete knuffeltje of speeltje mee te nemen zodat, indien nodig, de baby even kan worden afgeleid. Meerdere kledingsetjes kunnen handig zijn vanwege het eventueel kwijlen of spugen na het voeden. Ook geven de verschillende kledingsetjes een gevarieerd effect op uw foto’s. Neem dus altijd extra kledingsetjes mee.

 

Baby’s van 11 tot 14 maanden

Vanaf ongeveer 11 maanden kunnen de baby’s vaak staan door zich aan iets vast te houden. Dit is weer een nieuwe fase tijdens het eerste levensjaar van de baby. Het is erg leuk om de eerste stapjes vast te leggen op camera. Voor deze fotoshoot maken we gebruik van stoeltjes en eventueel jullie eigen accesoires.

 

Tips

Wil je tijdens de fotoshoot ook gezins foto’s maken? Dat is natuurlijk geen probleem. Zorg er dan voor dat de kleiding van de ouders met de kleding van de baby worden afgestemd. Probeer de kleding ook zo rustig mogelijk te houden door geen drukke prints op de kleding te hebben dit leidt de aandacht af op een foto.